Meyer Vandenberg Fitout, Civic

  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Meyer Vandenberg Fitout, Civic
  • Portfolio-Workplace Interiors-Meyer Vandenberg- Thumbnail

About the Project

Client: Meyer Vandenberg
Size: 2,478m²
Cost: $4.5M
Date: 2015

Having outgrown their existing accommodation at 8 Farrell Place in Civic Meyer Vandenberg Lawyers engaged AMC in 2012 to develop a project brief and test a range of possible new accommodation options. Through this process 121 Marcus Clarke was selected as the preferred future home of the organisation and AMC were engaged to proceed with detailed design of new accommodation.

Current and future spatial needs, achieving a user-friendly work environment, and making sense of a particularly deep floor-plate were key considerations in the design.

Although various workplace philosophies were explored, visual and audible privacy was seen as non-negotiable and as such the approach to the overall planning of the work environment and indeed the detailed design of legal offices was paramount. Through careful design a feeling of openness has been achieved by accentuating the apparent height of partition glazing to perimeter offices and through the use of low level screens to open work areas and through the material and colour palette. Graphic film of varying design and opacity was used to maintain visual privacy, and is a feature throughout the workplace.

The arrival experience is formal with an impressive 12m long marble reception counter symmetrically arranged relative to the lift core with the company branding meticulously cut out of the stone and beautifully back-lit. A warm backdrop of vertical timber battens obscure meeting rooms nested behind.  Staff breakout and library facilities are centrally located on the floor plate incorporating a very well-appointed kitchen not just for daily use, but also after-hours entertaining. Large open utility areas are located in close proximity to the open plan work area to assist with clerical work while encouraging communication and collaboration between different work groups. Generous storage facilities have been provided to accommodate significant filing requirements.

Meyer Vandenberg, as one of the largest and most successful legal practices in Canberra, seeks to differentiate itself from other national firms though it’s employee-friendly management policies and a work environment which reflects this ethos. This has been reinforced with a sophisticated materials and finishes palette which has created a warm and comfortable working environment for staff and visitors / clients alike.

See more of our Workplace Interiors projects.