Walker House Refurbishment

  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment
  • Walker House Refurbishment

About the Project

Client: CushWake/ Department of Defence
Size: 1,195m²
Cost: $6M

AMC was engaged to design and deliver the second stage of refurbishment and fitout works within Walker House to facilitate the relocation of the a Department of Defence organisation. The fitout consists of open plan work areas, training and meeting rooms, collaboration areas, enclosed offices, breakout spaces and associated utility and staff amenities over two floors. The fitout design follows the principles of the Defence Office Accommodation Guidelines, providing for agile and flexible working practices with a focus on collaboration. This was achieved through open plan workspaces, the provision of personal lockers and group storage areas and a variety of spaces to support a range of work models, including focus rooms, touch down areas, booths, conference, meeting and multipurpose rooms and movable furniture. The materials and finishes palette incorporates earthy tones of ochre, navy blue and olive green set against warm timber tones, stone, and leather textiles. Vertical timber elements are used to screen collaboration areas, while acoustic wall coverings and feature timber ceiling and lighting elements add interest throughout. Workstations are well appointed with sit-stand desks, modular workstations screens, mobile storage and multiple monitor arms. Due to the high security nature of the fitout, particular consideration was given to perimeter hardening, physical, acoustic and visual security measures throughout all stages of the project.